3. Advent | The Christmas Tree – Julie Salamon

Så er det d. 3. Søndag i Advent. Kun én uge til juleaften! I dag har vi tænkt os at anmelde den skønne julebog The Christmas Tree af Julie Salamon.

***

Titel: The Christmas Tree

Forfatter: Julie Salamon

Forlag: Open Road

Udgivelsesår: 1996

Antal sider: 121

Orig. sprog: Engelsk

Genre: Realistisk Fiktion

Emner: Jul, venskab, natur

***

På sin årlige søgen efter Rockefeller Center’s næste juletræ, spotter han et perfekt træ, et kæmpe Norway Spruce, tilhørende et kloster. Men træet er ikke lige sådan at få fat i, da det har stor betydning for en af nonnerne, søster Anthony. Da hun som lille, forældreløs pige blev sendt til klosteret, fandt hun støtte i det, på daværende tidspunkt, lille træ, som hun så fint kaldte Tree. Nu er både hun og Tree blevet store, men hun har stadig svært ved at give slip. Kan han få overtalt søster Anthony til at give ham Tree?

***

The Christmas Tree er en letlæselig og skøn historie, der er perfekt at læse op til juletiden. Det er den slags historie, som både børn og voksne ville kunne læse og få noget ud af. Det er en virkelig sød bog, og samtidig kan man mærke, at forfatteren virkelig har noget på hjerte.
Selvom det er realistisk fiktion, føles historien stadig på en eller anden måde magisk. Det er en forholdsvis kort bog, kun omkring 100 sider, hvilket betyder, at der ikke er en så detaljeret karakterudvikling. Men på en eller anden måde passer det godt til historien. Det er en virkelig hyggelig bog, som er perfekt at læse på de kolde vinteraftener.

Vi giver derfor The Christmas Tree 4 ud af 5 æselører.

 

merry christmas,

Johanna & Caroline


Skriv et svar