Bare En Dag | Gayle Forman

Titel: Bare En Dag 1: Baren En Dag 2: Bare Et År 3: Bare En Nat

Orig. titel: 1: Just One Day 2: Just One Year 3: Just One Night

Forfatter: Gayle Forman

Forlag: Gyldendal

Udgivelsesår: Bare En Dag: 2013, Bare Et År: 2013, Bare En Nat: 2014

Sideantal: Bare En Dag: 339, Bare Et År: 396, Bare En Nat: 60

Orig. sprog: Engelsk

Genre: Kærlighedsroman

Emner: Rejse, spontanitet, Shakespeare, forældreproblemer, tilfældigheder

***

Bare En Dag er en serie bestående af de to bøger Bare En Dag og Bare Et år og det sidste kapitel Bare En Nat. Den første bog Bare En Dag handler om Allyson, som er en meget ordentlig pige, der har hele sit liv planlagt og tilrettelagt. Sommeren inden Allyson starter på college, er hun på en tre uger lang rejse i Europa. På den sidste dag af hendes rejse møder hun Willem, der er alt, hvad Allyson ikke er. Spontan og frigjort. Willem overbeviser Allyson om at tage en dag med ham til Paris, hvilket er noget Allyson normalt aldrig ville gå med til. Ikke desto mindre siger hun ja, og de to tilbringer én magisk dag sammen i Paris.

I resten af bogen følger man Allyson i hendes første år på college, hvor hun har problemer med ikke bare at glemme Willem, men også den pige, hun var sammen med ham.

Bare Et År handler om Willem i året efter den magiske dag i Paris. Allysons forsvinden har knust Willems hjerte, hvilket er helt nyt for ham. Men Willem er overbevist om, at skæbnen har bestemt, at han og Allyson skal være sammen, så han rejser verden rundt for at finde hende. Dog uden held. Det får Willem til at tænke, at skæbnen måske ikke betyder så meget alligevel.

Bare En Nat er det allersidste kapitel om Allyson og Willems romantiske rejse. Mere vil jeg ikke afsløre 🙂

***

Jeg havde utrolig høje forventninger til Bare En Dag serien, eftersom jeg i forvejen havde læst Gayle Formans anden serie Hvis Jeg Bliver, som jeg absolut elskede. Desuden havde jeg endda hørt, at Bare En Dag skulle være endnu bedre. Så ja, jeg havde næsten urimeligt høje forventninger. Jeg må desværre indrømme, at jeg til at starte med blev lidt skuffet. Bare En Dag fangede mig ikke så meget, som jeg havde håbet på. Det viste sig heldigvis, at jeg bare skulle læse et par sider til. Og så kan jeg godt love dig for, at jeg blev fanget af bogen. Hele historien var bare så godt skrevet. Fortryllende, er nok det ord, der passer bedst. Plottet var virkelig gennemtænkt, og det hele var bare så real. Måden karaktererne udviklede sig på, og hvordan de opførte sig over for hinanden. Alt i alt er Bare En Dag en helt igennem fantastisk serie.

Bare En Dag får derfor 5 ud af 5 æselører.

xoxo,

Caroline

 


Skriv et svar