Divergent-trilogien | Veronica Roth

Titel: Divergent 1: Afvigeren 2: Oprøreren 3: Fornyeren

Orig. titel: 1: Divergent 2: Insurgent 3: Allegiant

Forfatter: Veronica Roth

Forlag: Alvilda

Udgivelsesår: Afvigeren: 2012, Oprøreren: 2013, Fornyeren: 2014

Sideantal: Afvigeren: 429, Oprøreren: 448Fornyeren: 451

Orig. sprog: Engelsk

Genre: Science fiktion

Emner: Post-apokalyptisk samfund, kærlighed, action

***

Divergent finder sted i fremtidens Chicago, hvor befolkningen er opdelt i fem faktioner – Puritanerne, Sanddru, Pacifisterne, Intelligentsia og Skytsenglene – som hver i sær har nogle forskellige værdier. 

Beatrice Prior (Tris) er født som puritaner, men da hun fylder 16 år, får hun mulighed for at vælge, hvilken faktion hun hører til. I sjældne tilfælde, er der nogle, der ikke kan blive placeret, fordi de passer til flere af kategorierne. Tris er en af dem, der afviger. Hun er Divergent, og hendes liv er pludselig i fare.

Da Tris vælger skytsenglene i stedet for puritanerne, ændres hendes liv for evigt. Hvis ikke hun gennemfører skytsenglenes introduktionsprogram, bliver hun smidt ud af faktionen og må leve som faktionsløs. Tris får både venner og fjender og forelsker sig i skytsengletræneren Four. Tris opdager, at hun, under simulationer, har særlige evner, fordi hun er divergent, og det giver hende nogle fordele. Samtidig er en krig mellem faktionerne så småt igang, og når man er divergent, er det svært ikke at blive involveret, da nogle gerne ser alle afvigere blive udryddet.

***

Da jeg først skulle til at gå igang med Afvigeren, havde jeg ingen idé om, hvad jeg skulle forvente, så jeg blev ikke skuffet, da jeg læste den -tværtimod! Jeg synes, at Afvigeren er en rigtig god start på serien. Den fangede mig hurtigt, og jeg synes, det var spændende, den måde deres verden hang sammen på.

Oprøreren gik jeg lidt død i. Dog tror jeg for det meste, det skyldtes, at jeg havde travlt og derfor ikke havde så meget tid til at læse. Jeg følte den var lidt langtrukken af forskellige årsager.

I Fornyeren synes jeg det gav lidt positiv afveksling, at man både så det fra Tris´ og Fours vinkel. Selve bogen kunne jeg godt lide, men slutningen brød jeg mig ikke så meget om, hvilket gør, at serien heller ikke bliver en af mine absolut favoritter. Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre for meget, men jeg føler, at der godt kunne have været en anden slutning, som ville have passet lige så godt.

Alt i alt kan jeg sagtens anbefale Divergent, og den er i den grad hver at læse. Jeg regner også selv med at læse Four, som er fjerde bog i serien og handler om Fours liv, både før og efter han møder Tris.

Jeg giver Divergent 3 ud af 5 æselører.

 

xoxo,

Johanna


Skriv et svar