Eleanor & Park | Rainbow Rowell

Titel: Eleanor & Park

Forfatter: Rainbow Rowell

Forlag: Orion Books

Udgivelsesår: 2013

Antal sider: 329

Genre: Kærlighedsroman

Emner: Forelskelse, mishandling i familien, mobning, kropsidealer

***

Eleanor & Park er en historie om to outsidere. Eleanor er den nye pige på skolen, der med stort rødt hår, problemer i familien og tøj, der aldrig passer sammen, har svært ved ikke at skille sig ud fra de andre elever. Park er en stille dreng, der modsat Eleanor ikke har problemer med at undgå at blive bemærket. I hvert fald indtil den dag, hvor Eleanor havner ved siden af ham i skolebussen. I starten taler de slet ikke sammen, men efterhånden begynder de gennem tegneserier og musikbånd at lukke op overfor hinanden, og de bliver forelskede. De bliver forelskede på den måde, man forelsker sig for første gang. Som om man har ingenting og alt at miste.

 

***

Wow! Eleanor & Park er en smuk og aldeles velskrevet kærlighedshistorie mellem to teenagere i 80’erne.

Da jeg først begyndte på Eleanor & Park forventede jeg en sød om end lidt overfladisk kærlighedsfortælling. Men den er så meget mere end det. Bogen er utrolig gribende, og den beskriver perfekt, hvor altopslugende og intens den første forelskelse kan være.

Jeg er vild med Rainbow Rowells skrivestil. Bogen er både skrevet fra 3. persons synsvinkel og fra  forskellige karakterers sider, to ting som jeg normalt ikke er særligt begejstret for. Men Rowell gør det på sådan en fin og interessant måde, at man ikke kan undgå at synes om det. En anden ting ved Eleanor & Park som jeg også er helt vild med er, hvordan læseren hele tiden skal læse mellem linjerne. På den måde får alle, der læser den, noget forskelligt ud af det. Uden at spoile for meget vil jeg også sige, at bogen ender meget åbent, så det igen er op til læseren at forestille sig, hvad der sker, efter det sidste punktum er sat.

Alt i alt er Eleanor & Park en helt igennem fantastisk og medrivende roman med karakterer, der vil blive hos dig længe efter, at du har stillet bogen tilbage på hylden.

 

Så jeg giver selvfølgelig Eleanor & Park 5 ud af 5 æselører.

xoxo,

Caroline


Skriv et svar