Et Stykke af Månen | Camilla Wandahl

Titel: Et Stykke af Månen

Forfatter: Camilla Wandahl

Forlag: Høst & Søn

Udgivelsesår: 2016

Antal sider: 206

Genre: Kærlighedsroman

Emner: Venskab, forelskelse, albinisme, fordomme

***

Et Stykke af Månen hander om den 16-årige pige Dina, der har albinisme og derfor føler sig anderledes og udenfor. Dina forelsker sig i den flotte Luke fra 3.g, ligesom de fleste andre piger på Dinas gymnasium har gjort, inklusiv Dinas veninde Amalie. Samtidig går det op for Dina, at hendes bedste ven Michael føler mere for hende end bare venskab. Et Stykke af Månen er en interessant fortælling om at finde sig selv og se bag folks facader.

 

***

Et Stykke af Månen er utrolig interessant og velskrevet bog. Især skrivestilen gjorde indtryk på mig, for den var meget anderledes. Det meste af bogen er skrevet mellem linjerne, hvilket er noget, man først skal vende sig lidt til, men ender med at gøre det til en endnu større læseoplevelse. Selvom bogen handler om Dina, der forelsker sig i Luke, er Et Stykke af Månen ikke bare en “pige møder dreng” bog. Den indeholder flere lag, og Dinas albinisme giver bogen et interessant twist. Desuden har Dina en stor passion for at skrive, og den passion fylder også en del i bogen, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Det giver mig lyst til at skrive. Alt i alt er Et stykke af Månen en meget spændende easy-read, som man virkelig kan relatere til. desuden er jeg også vild med ikke bare titlen men også kapitlernes titler. Hvert titel er nemlig den vigtigste sætning fra det tilhørende kapitel, hvilket jeg synes er ret fedt.

Hvis jeg skal sige noget knap så godt om bogen, ville det være, at jeg synes, at Dina forelsker sig urealistisk hurtigt i Luke. Jeg forstår godt, at der ikke skal så meget til at bliver lun på en person, men jeg synes der skal lidt mere til før man forelsker sig på den måde Dina gør. Og selvom bogen er rigtig interessant med spændende karakterer, er det ikke en bog, som ligesom bliver hos en bagefter. Det er ikke en bog, som jeg tænker tilbage på længe efter, jeg har læst den.

Derfor får Et Stykke af Månen 4 ud af 5 æselører.

 

xoxo,

Caroline


Skriv et svar