Heartless | Marissa Meyer

Titel: Heartless

Forfatter: Marissa Meyer

Forlag: Macmillan Children’s books

Udgivelsesår: 2016

Antal sider: 450

Sprog: Engelsk

Genre: Fantasy kærlighedsroman

Emner: Første kærlighed, tab, klasseforskelle, skæbne

***

Heartless er en er en selvstændig prequel til Alice i Eventyrland, som fortæller historien om pigen, der gik hen og blev den berygtede Hjerterdronning. Teenagepigen Catherine er datter af en markis og eftertragtet i hele “Hearts”-kongeriget; mest af alt af kongen. Men det eneste Catherine drømmer om, er at åbne et bageri med sin tjenestepige. Hendes forældre derimod håber, at hun vil giftes med kongen. Da Catherine møder hoffets nye hofnar Jest, bliver hun for første gang forelsket. Med Jest virker alt muligt, men i eventyrland er det ikke så nemt at ændre sin skæbne.

***

Jeg glædede mig virkelig meget til at læse Heartless, for jeg elsker Alice I Eventyrland og dets magiske univers. Og jeg var vild med Heartless! Det er virkelig interessant at læse Marissa Meyers version af det famøse eventyrland, og jeg elskede alle de referencer, der blev lavet til Lewis Carolls roman, og hvordan de nærmest forklarede, hvorfor eventyrland så ud på den måde, det gjorde, da Alice faldt ned gennem kaninhullet. Hele romanen er bare så gennemført og spændende at læse. Jeg havde forventet, at det ville være mere af en sød og sjov historie, men Heartless er faktisk også ret dramatisk og en totalt page-turner, der flere gange får læseren til at holde vejret af spænding.

Endnu en ting, jeg elsker ved denne roman er, hvordan den viser, at der ikke er nogen, der er født “ond”; end ikke den brutale hjerterdronning, hvis ikoniske catch phrase jo er “Af med hans hoved!”. Heartless beskriver netop, hvordan en sød og uskyldig pige forvandler sig til denne onde skurk, hvilket jeg synes er vældig interessant at læse.

Jeg kan totalt anbefale at læse Heartless! Jeg giver den 5 ud af 5 æselører.

 

xoxo,

Caroline


Skriv et svar