Hul i Hovedet | Nicole Boyle Rødtnes

Titel: Hul i Hovedet

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

Forlag: Alvilda

Udgivelsesår: 2014

Antal sider: 212

Genre: Socialrealisme og romantik

Emner: Familie, venskab, kærlighed, afasi

***

Vega slår hovedet til en fest og får en hjerneblødning. Da hun vågner op igen, kan hun ikke tale. Hun har fået afasi. Uden ordene er det, som om hun ikke er den samme person som før. Hun glider længere og længere væk fra sine venner. De eneste, der stadig besøger hende, er veninden Ida og kæresten Johan. Men selv sammen med dem føler hun sig forkert. En samtale, hvor der kun er én der taler, er jo ikke en samtale…

En dag møder Vega drengen Theo til en workshop. Han har, ligesom hende, svært ved at tale. Kan man elske uden ord? Hvad med Johan? Og var det virkelig et uheld, da Vega faldt?

Vega er en viljestærk, selvstændig og helt normal pige, men da hun får afasi, kan hun ikke længere gøre det, hun plejede. Hun er nu ofte afhængig af andres hjælp, meget mod hendes vilje. Selvom hun overlevede faldet, føles det, som om noget af Vega døde til den fest. Nu skal hun ikke bare lære at tale igen, men også finde sig selv på ny.

Bogen viser, hvordan en sygdom kan påvirke og skabe splid i en familie i en tid, hvor de har brug for hinanden mere end nogensinde før. Vegas mor og søster takler hendes sygdom meget forskelligt og sårer begge to Vega.

***

Vi har begge læst denne bog flere gange, og vi er meget enige i, at den er alle tiders!

Johanna: Den er super god! Den er let at læse, og man får virkelig et indblik i, hvordan det er at have afasi, og hvor svært det kan være at udtrykke sig uden ord, når ordene, man vil sige flyver rundt i hovedet på en. Jeg elsker personerne, og hvordan de alle har en stor rolle i plottet. Historien er meget realistisk og medrivende, hvilket gør, at man virkelig lever sig ind i den. Jeg vil helt klart anbefale den!

Caroline: Jeg var også helt vild med denne bog. Karaktererne er nuancerede og måden, de forholder sig til ulykken på, er meget realistisk. Bogen er ligefrem og barsk, men også romantisk. Jeg elsker, hvordan hvert kapitel starter med et flashback. Historien er virkelig fangende og usentimental. Alt i alt er det en fantastisk bog om venner, familie, kærlighed og afasi.

Vi giver den begge 5 ud af 5 æselører.

God læselyst!

xoxo,

Caroline & Johanna


Skriv et svar