Hvis Bare Du Var Min | Jenny Han

Titel: Hvis Bare Du Var Min

Orig. titel: To All the Boys I´ve Loved Before

Forfatter: Jenny Han

Forlag: CarlsenPuls

Udgivelsesår: 2014

Antal sider: 388

Orig. sprog: Engelsk

Genre: Ungdomsroman

Emner: Den første kærlighed, familie, søskendeforhold, venskaber, teenageårene

***

Denne søde og romantiske historie handler om 16-årige Lara Jean. Hun er genert og har aldrig villet indrømme, når hun har været forelsket i nogen. Hvorfor skulle hun, det ville alligevel aldrig blive til noget. I stedet har hun skrevet dybfølte kærlighedsbreve til hver af de fyre, som hun har været forelsket i. De hjalp hende med at forstå, hvad hun følte. Men det var aldrig meningen, at de skulle læses, så Lara Jean har gemt dem alle væk i en æske under hendes seng. Men en dag bliver brevene på mystisk vis sendt alligevel, og Lara Jean må nu håndtere at blive konfronteret med alle hendes tidligere forelskelser, der inkluderer hendes søsters kæreste Josh og skolens populæreste fyr, Peter. Bogen er den første af tre.

***

Hvis Bare Du Var Min er bogen bag den mega populære netflix-film af samme navn. Det er en af mine yndlingsfilm, jeg har nok også set den mindst 10 gange. Derfor glædede jeg mig virkelig til at læse bøgerne bag og begyndte lige så snart, jeg fik dem i julegave. Jeg havde næsten urimeligt høje forventninger. Men bogen levede totalt op til dem. Præcis ligesom filmen, er denne første bog om Lara Jean både sød, sjov og superromantisk uden at blive for cheesy. Jeg fløj bare gennem bogen, kunne slet ikke lægge den fra mig. Det er svært at pinpointe, hvad det præcis er, som Jenny Han gør så godt. Det er nok lidt af det hele. Hun formår at skabe og beskrive bogens karakterer virkelig fint og levende. Man kan totalt relatere til Lara Jean, mens man fuldstændig forelsker sig i Peter.

Udover det er Han også god til at gøre en simpel kærlighedshistorie til meget mere end blot en kærlighedshistorie. Hvis Bare Du Var Min er også en historie om søskendedynamik, venskaber, kulturforskelle og også bare det at være teenager og skulle vokse op og finde sig selv.

Jeg giver Hvis Bare Du Var Min 4 ud af 5 æselører.

 

xoxo,

Caroline


Skriv et svar