If I Stay | Gayle Forman

Titel: Hvis Jeg Bliver 

Orig. titel: If I Stay

Forfatter: Gayle Forman

Forlag: Definitions

Udgivelsesår: 2009

Antal sider: 210

Orig. sprog: Engelsk

Genre: Ungdomsroman med kærlighed og sorg

Emner: Musik, familie, døden

***

17-årige Mia er cellist og har spillet musik stort set hele sit liv. Hun er opvokset i en musikalsk familie, som hun er tæt knyttet til. Mia har fået et tilbud fra Julliard i New York, hvor hun kan udleve sin kærlighed for klassisk musik. Men Julliard ligger langt væk fra Oregon, og Mia bliver nødt til at tage sin kæreste, sin bedste veninde og sin familie med i sine overvejelser om at flytte til New York.
Mia når dog ikke at træffe sit valg, da hun en kold februarmorgen kommer ud for en tragisk bilulykke, som ændrer hele hendes liv. Mia skal nu træffe et nyt og meget sværere valg, der handler om liv eller død…

***

If I Stay er en gribende og rørende fortælling, som virkelig får dig til at tænke over livet, mens du andre gange må kæmpe for at holde tårerne tilbage. Jeg kunne virkelig sætte mig i Mias sted, da jeg er også er familiemenneske og har en lillebror. Jeg synes ikke, at bogen som sådan er urealistisk, da jeg sagtens kan forestille mig, at det kunne være sådan, det så ud, for en person i virkeligheden.
Jeg synes til tider, at bogen blev lidt langtrukken, men jeg er også vant til at læse bøger, hvor der konstant sker noget, så jeg vil helt klart anbefale denne bog alligevel. Når du har læst den, har du nok en bedre forståelse af, hvad jeg mener, for jeg vil helst ikke spoile for meget:-)

Jeg giver If I Stay 4 ud af 5 æselører.

(OBS: Der er også en efterfølger: Where She Went / Da Hun Forsvandt, som vises fra Adams synspunkt.)

 

xoxo,

Johanna


Skriv et svar