Ocean’s 8 | Filmanmeldelse

Ocean’s 8 er en kvindelig krimi-spinoff til den kendte film Ocean’s Eleven, og handler om Debbie Ocean, nemlig søsteren til Danny Ocean, hovedpersonen  i Ocean’s Eleven.

Efter Debbies løsladelse fra fængsel, sammensætter hun et hold af erfarne, kvindelige kriminelle for at udføre århundredets største kup. Deres mål er at stjæle en diamanthalskæde, værdisat til over 150 millioner dollars. Men det er ikke helt ligetil, da halskæden befinder sig i en beskyttet boks langt under jorden.

Denne stjernespækkede girlpower film har Sandra Bullock i hovedrollen, som spiller sammen med bl.a. Anne Hathaway, Helena Bonham Carter og endda Rihanna.

***

Da jeg elsker både actionfilm og alt der har med “girlpower” at gøre, var Ocean’s 8 den perfekte blanding for mig. Filmen var både spændende, til tider uforudsigelig og sjov. Man var underholdt hele vejen igennem, og da det egentlige kup fandt sted, sad jeg nærmest på nåle.

Skuespillerinderne har selv fortalt, at de havde det rigtig godt med hinanden på settet, og det skinner også tydeligt igennem i filmen. Nogle anmeldere mener, at de medvirkende ikke formår at spille godt nok sammen, at være den gruppe, de skal forestille. Her er jeg dog uenig. Jeg synes, at skuespillerne klarede det godt at arbejde sammen som et hold. Det er netop deres fællesskab, der for mig løfter filmen og opvejer det problem, som jeg rent faktisk synes, der er. Nemlig, at karaktererne hver for sig virker lidt “flade”. De har hver især nogle få karakteristikker, som får dem til at skille sig ud, men ikke mere end det. Som en anmelder fra Information også skrev, mangler de en dybere personlighed.

Plottet er interessant, og kuppet bliver meget detaljeret vist, og det virker til at folkene bag filmen har arbejdet for at undgå “plotholes”. Samlet set hænger handlingen godt sammen, og er både spændende og underholdende.

Jeg giver Ocean’s 8 3 ud af 5 filmruller.

 

xoxo,

Caroline


Skriv et svar