Opfindelsen af Hugo Cabret | Brian Selznick

Titel: Opfindelsen af Hugo Cabret

Forfatter: Brian Selznick

Forlag: Carlsen

Udgivelsesår: 2012

Antal sider: 545

Genre: En blanding af fantasy og realisme

Emner: Film, opfindelser, venskab

***

Opfindelsen af Hugo Cabret er en fortælling om en ensom dreng, der bor i væggene på en togstation i Paris i 1930’erne. Drengen hedder Hugo. Han er forældreløs og bor alene. Hugo skal stille stationens ure hver dag.

Hugo har en hemmelighed. Hans afdøde far har efterladt ham en ødelagt mekanisk dukke med en besked. Hugo prøver ihærdigt at reparere dukken, så han kan få beskeden.

Hugo er indelukket og har alt for hurtigt måtte blive voksen, efter hans far døde. Det eneste Hugo har tilbage fra sin far, er dukken.

Hugos skæbne bliver på magisk vis viklet sammen med en legetøjsforretningsejer og hans guddatter…

***

Caroline: “Opfindelsen af Hugo Cabret” har stået på min hylde i over tre år. Jeg havde flere gange tænkt mig at læse den, men der kom hele tiden noget i vejen. Nu fortryder jeg virkelig, at jeg ikke læste bogen lige så snart, jeg havde købt den. Denne bog er helt fantastisk. Selve historien er rigtig god, men det jeg elsker mest, er hvordan den ikke bare bliver fortalt i ord, men også billede. Det føltes som at se en film, og så alligevel ikke. Det føltes på en eller anden måde… magisk. Jeg aldrig læst en bog som denne før. Selvfølgelig, har jeg læst bøger med billeder i, men jeg har aldrig læst en bog, der også bliver fortalt i billeder. Det er alt i alt en virkelig cool bog. Opfindelsen af Hugo Cabret er bestemt et must-read.

Johanna: Wow! Jeg kan tydeligt huske, at det var det, jeg tænkte, da jeg læste bogen for et stykke tid siden. Jeg lånte den af Caroline, og læste den faktisk før hende, selvom det var hendes bog:) Men jeg kan stadig huske, hvor fantastisk den var! Hvis det ikke var fordi, jeg er igang med at læse alt muligt andet, så havde jeg læst den igen. Hugo er i sig selv en interessant person, og de mennesker han møder, er også spændende.

Vi giver begge bogen 5 ud af 5 æselører.

xoxo, 

Caroline & Johanna


Skriv et svar