Prison Break | Sæson 1-4

Det er et stykke tid siden, jeg så det sidste afsnit af sæson 4 i serien Prison Break. Men det er ikke ligefrem en serie, som man bare glemmer. Hvis ikke du kender Prison Break, må du hellere læse med her og finde ud af, om serien er noget for dig.

***

Prison Break er en dramatisk krimiserie, der handler om den intelligente ingeniør, Michael Scofield, som vil redde sin bror ud fra Fox River Penitentiary. Michaels bror, Lincoln, er blevet dødsdømt for en forbrydelse, han ikke har begået. Derfor er Michael nødt til at finde på en flugtplan for at redde sin bror. Men hvis Michael skal bryde Lincoln ud, må han jo først selv komme ind. Michael har hele flugtplanen tatoveret på sin krop i avancerede koder. Flugten skal helst gå så hurtigt som muligt, for Lincoln har ikke mange dage tilbage, og de sande gerningsmænd gør alt, hvad de kan for at slette alle spor. Michael må finde nogle allierede, men det er ikke alle, man kan stole på i et fængsel fyldt med verdens allerfarligste forbrydere.

Om det lykkedes Michael og Lincoln at flygte, siger jeg ikke. Jeg kan afsløre, at i de tre andre sæsoner bliver de to brødre udsat for endnu flere farlige situationer, som ikke kun vil påvirke dem selv, men også alle omkring dem. De 3 andre sæsoner er mindst lige så gribende som sæson 1.

***

Jeg synes, at Prison Break er en rigtig spændende serie. Den er fyldt med uigennemskuelige planer og en masse action og krimi. Normalt ser jeg ikke så mange serier/film i denne genre, men lige Prison Break fangede mig. Til tider synes jeg dog, at serien godt kan blive lidt for voldelig til mig, men det er ikke så overdrevet, at jeg ikke kan se videre.
Alle skuespillerne spiller utrolig godt, og de har alle en speciel plads i plottet. Karakterene er gådefulde, men samtidig er de så godt ´beskrevet´, at man sagtens kan sætte sig ind i, hvad de føler og tænker.
En anden ting jeg godt kan lide ved serien er, at selvom den kan være meget fokuseret på “kampsituationer” og overlevelse, så er kærlighed, venskab og familie også blandet rigtig godt ind i den. Michael og Lincoln viser begge deres bløde sider frem en gang imellem, og det giver noget ærligt og menneskeligt til serien. Alt i alt er Prison Break en meget fængslende (haha😃) serie, som klart kan anbefales.

Jeg giver Prison Break 4 ud af 5 filmruller. 

 

(OBS: Der er også en sæson 5, Prison Break: Sequel, som bl.a. kan ses på ViaPlay. Den foregår 7 år efter slutningen i sæson 4).

 

xoxo,

Johanna


Skriv et svar