Ravnenes Hvisken 1 | Malene Sølvsten

Titel: Ravnenes Hvisken 1

Forfatter: Malene Sølvsten

Forlag: Carlsen

Udgivelsesår: 2016

Sideantal: 707

Genre: Fantasy og krimi

Emner: Nordisk mytologi, kærlighed, venskab, mord

***

17-årige Anne er forældreløs og bor alene i den lille by Ravnsted i Nordjylland. Anne er synsk og kan se fortiden, og en nat ser hun i et syn, at en rødhåret pige bliver myrdet og får skåret en rune i ryggen. Derefter begynder mærkelige hændelser at ske i Ravnsted, og pludselig bliver rødhårede piger myrdet, alle med det samme runetegn på dem. Anne, der ellers altid har været pigen, folk undgik, møder den farvestrålende og asatroende Luna, den smukke Mathias og den dystre Varnar, som alle ønsker at lære hende at kende. Anne bliver indblandet i en magtkamp i det skjulte rige Hrafheim, hvor hun er nødt til at standse den onde dronning Ragnara og forhindre Ragnarok.

***

Johanna: Ravnenes Hvisken var uden tvivl en virkelig fængende og god bog. Den var så gennemtænkt, og ikke på et eneste tidspunkt mistænkte jeg den rigtige morder. Den var rigtig godt skrevet med en lurende undertone af uhygge og frygt, men hvor ironi og humor dækkede over det på en let måde. Der er rigtig, rigtig mange personer med, men personbeskrivelserne er så godt beskrevet, at de er lette at huske, så man ikke bliver helt forvirret. Malene Sølvsten beskriver miljøet rigtig godt, så man får dannet sig nogle gode, detaljerede billeder i hovedet. Jeg syntes aldrig, at handlingen blev kedelig eller langtrukken, fordi der hele tiden skete noget nyt, og jeg glæder mig til at læse Ravnenes Hvisken 2, som venter på bogreolen. Jeg giver Ravnenes Hvisken 1 5 ud af 5 æselører.

Caroline: Jeg var også ret glad for Ravnenes Hvisken, dog ikke lige så vild med den som Johanna. Historien var en meget anderledes blanding af krimi og fantasy og Marlene Sølvsten skrivestil var meget vellykket. Hun fik beskrevet både omgivelser og karakterer på en yderst interessant og fængende måde. Plottet var meget gennemtænkt og uforudsigeligt, og jeg var især vild med, at historien var bygget op omkring Nordisk mytologi, som jeg selv er ret interesseret i. Til gengæld syntes jeg til tider, at det hele blev lidt langtrukkent. Jeg blev ikke lige så fanget af bogen, som jeg ønskede, jeg ville. Ikke desto mindre var Ravnenes Hvisken en spændende roman, som bestemt er værd at læse. Jeg giver Ravnenes Hvisken 1 4,5 ud af 5 æselører.

 

xoxo,

Caroline & Johanna


Skriv et svar