Ravnenes Hvisken 3 | Malene Sølvsten

Titel: Ravnenes Hvisken 3

Forfatter: Malene Sølvsten

Forlag: Carlsen

Udgivelsesår: 2018

Sideantal: 609

Orig. sprog: Dansk

Genre: Fantasy og krimi

Emner: Nordisk mytologi, venskab, kærlighed, krig

***

Klik for at læse vores anmeldelse af Ravnenes Hvisken 1 og Ravnenes Hvisken 2

Fimbulvinteren har meldt sin ankomst, og Ragnarok luger lige om hjørnet. Anne skal nå at stoppe Vølvens spådom i at gå i opfyldelse, men først må hun finde ud af, hvem der er til at stole på. Fjender og venner blandes sammen, folk udgiver sig for at være folk, de ikke er, og bedragere er der massere af. Hvis verdens undergang skal forhindres, må der ikke tages ét forkert valg. Og alting har en pris…

***

Det føles, som om det er hundrede år siden jeg læste Ravnenes Hvisken 2 færdig. Jeg kom sent igang med denne afsluttende roman, og måtte lige genopfriske, hvad der var sket i de forrige. Jeg elskede (og gør det stadig) bog 1 og 2, og havde længe haft høje forventninger til afslutningen, men jeg må indrømme, at de største forventninger lå hos mig selv, og om jeg kunne huske, hvad de to forrige bøger havde fortalt. Dog havde jeg ikke noget at bekymre mig om, for ligeså snart jeg var inde i Annes verden igen, blev jeg revet med.

Malenes beskrivelser af landskaberne og verdenerne er (igen, igen) malende og klare. Det er SÅ fedt med den nordiske mytologi, som fylder mere og mere her i den sidste bog. Dog skulle jeg sommetider holde tungen lige i munden for at være sikker på, hvor og i hvilken tid, vi befandt os i, i handlingen. Historien og karakterernes skæbner udfolder sig meget, og jeg blev overrasket mange gange. Samtidig får Malene svaret på alle mine spørgsmål i denne afsluttende roman, og jeg sad ikke med en følelse af, at der var nogle løse ender.

Ravnenes Hvisken 3 får 3,5 ud af 5 æselører.

Derudover har serien som helhed æret en helt utrolig, gennemtænkt fantasy/mytologi-serie med et fantastisk og anderledes plot, som jeg har nydt at læse og leve mig ind i. Jeg kan varmt anbefale den:)

 

xoxo,

Johanna


Skriv et svar