Shakespeare And Company

Denne efterårsferie var jeg i Wien og Paris med min familie. Da vi var i Paris, blev jeg selvfølgelig nødt til at smutte forbi en af mine yndlingsboghandlere, nemlig Shakespeare And Company. Shakespeare and Company er en engelsksproget boghandel, som ligger i charmerende bygning fra 1600-tallet ved Seinen i Paris (du har måske allerede hørt om den, den bliver bl.a. omtalt i Anna Og Det Franske Kys). Den oprindelige Shakespeare and Company åbnede allerede i 1919.

Når jeg siger, at Shakespeare and Company er en boghandel, så mener jeg en rigtig boghandel. Sådan en boghandel med bøger fra gulv til loft, hvor hver væg er fuldstændig dækket af tonsvis af bøger, og hvor man bliver nødt til at kravle op ad en stige for at nå de øverste bøger. Ikke nok med, at det er en rigtig boghandel, så er der simpelthen også bare en helt magisk stemning. Selvom boghandleren efterhånden er ved at blive lidt af en turistattraktion, har den stadig noget helt specielt over sig. Det er lidt svært at forklare, måske skyldes det, at man er omgivet af så mange bøger og mennesker, der elsker bøger. Eller måske er det bare fornemmelsen af at være dér, i en gammel boghandel i det smukke latinerkvarter i Paris. Eller måske er det de forskellige citater, der er skrevet på væggene rundt omkring i butikken. Jeg ved det ikke. Men en oplevelse, det er det i hvert fald!

Som sagt er butikken propfyldt med bøger, der er alt fra gamle klassikere til helt nye udgivelser, fra historiske biografier til science-fiction og så videre. Jeg havnede selvfølgelig i deres YA-afdeling, som også er ret imponerende. Jeg endte med at købe We Were Liars af E. Lockhart, som jeg længe gerne har villet læse. Endnu en god ting ved at handle I Shakespeare And Company er, at man får et stempel i sin bog, hvilket, hvis man er en bognørd ligesom mig, er ret nice!

Til min store overraskelse fandt jeg også en Shakespeare And Company i Wien, dog i en lidt mindre udgave. Der endte jeg med at købe The Christmas Tree af Julie Salamon, som jeg helt klart skal læse denne jul!

 

xoxo,

Caroline


Skriv et svar