Solen er Også en Stjerne | Nicola Yoon

Titel: Solen er Også en Stjerne

Orig. titel: The Sun is Also a Star

Forfatter: Nicola Yoon

Forlag: Penguin Random House UK

Udgivelsesår: 2016

Sideantal: 348

Orig. sprog: Engelsk

Genre: Kærlighedsroman

Emner: Immigration, familieforhold, multikulturelle forskelle

***

Solen er Også en Stjerne er en historie om Natasha og Daniel, og om hvordan små valg kan ændre hele ens fremtid. Natasha er en teenagepige, der elsker fakta og videnskab. Ikke den slags pige, der tror på skæbnen eller drømme, der ikke vil gå i opfyldelse. Natasha selv og hendes familie kommer fra Jamaica og har boet illegalt i New York City i flere år, men nu har myndighederne fundet ud af det. Dagen, hvorpå Natasha og sin familie skal deporteres tilbage til Jamaica, møder hun Daniel. Daniel er helt modsat. Han er en koreansk-amerikansk dreng, der på trods af sine forældres forventninger er lidt af en drømmer, der skriver digte og tror på skæbnen. Da han møder Natasha, er han helt sikker på, at de er meant-to-be.

***

Jeg er helt vild med Solen er Også en Stjerne! Perfekt bog, der er både sjov, intelligent, og romantisk med interessante karakterer. Ligesom Alt eller Intet har Solen er Også en Stjerne et interessant twist. I Solen er Også en Stjerne læser man ikke bare historien fra både Natashas og Daniels vinkel, men der bliver undervejs også fortalt historier om andre personer. Historier, som man måske umiddelbart ikke skulle tro betød noget, men som ender med at ændre hele historiens handling. Dette twist gør bogen endnu mere interessant og viser virkelig, at selv små, ubetydelige valg og tilfældigheder kan ændre alt. Jeg synes også, at det var rigtig spændende at læse forskellige immigranter og de multikulturelle forskelle, der kan være mellem dem.

Solen er Også en Stjerne er skrevet meget let og humoristisk, til gengæld følte jeg dog ikke, at jeg sad på kanten af stolen af spænding over, hvad der nu skete. Men jeg havde alligevel hele tiden lyst til at læse videre, netop fordi den er så underholdende.

Alt i alt er Solen er Også en Stjerne en fantastisk bog, som jeg synes, alle burde give en chance.

Derfor får Solen er Også en Stjerne selvfølgelig 5 ud af 5 æselører.

 

xoxo,

Caroline


Skriv et svar