Som Stjerner På Himlen | Jennifer Niven

Titel: Som Stjerner På Himlen

Forfatter: Jennifer Niven

Forlag: Alvilda

Udgivelsesår: 2015

Antal sider: 397

Genre: Romantik, social realisme

Emner: Kærlighed, selvmord, sorg, teenageliv

***

Violets søster er død, og Violet kan ikke vente med at blive færdig med skolen, så hun kan slippe væk fra barndomsbyen og sorgen. Finch leder efter ting, der gør det værd at leve, mens han ryger længere og længere ind i sit eget mørke. En dag mødes de i skolens klokketårn, begge lige ved at hoppe ud, gøre en ende på det hele. Men i stedet får de på en eller anden måde reddet hinanden. Da de begge er kommet uskadte ned, bliver deres skæbner viklet sammen. Finch lærer Violet at leve livet og lade være med at tælle dagene, mens døden kommer tættere og tættere på ham selv.

***

Jeg var virkelig spændt på at læse denne bog, da der på forsiden stod “Til alle John Green fans”, og John Green er en af mine yndlingsforfattere. Derfor jeg havde virkelig høje forventninger, som bogen ikke bare levede op til, men også overgik. “Som stjerner på himlen” er på ingen måde en kikset kopi af en John Green bog. Men på samme måde som John Green får Jennifer Niven beskrevet nogle skæve og fantastiske karakterer på kanten af livet. Det er en sørgelig fortælling fortalt på en livsbekræftende måde. Bogen fik mig til at græde, grine og lære, at du ikke er alene. Jeg elsker virkelig “Som stjerner på himlen”. Det er en bog, der gør stort indtryk.

Noget, jeg også virkelig elskede ved bogen, var hvordan den blev fortalt fra deres begges sider. Normalt synes jeg ikke, at det fungerer særlig godt, men det gjorde det bestemt i denne bog. Det virkede supergodt, at man kunne læse. hvor forskelligt de begge ser på livet. Alt i alt elsker jeg virkelig “Som stjerner på himlen”, og jeg anbefaler bogen på det højeste.

Jeg giver bogen 5 ud af 5 æselører.

xoxo,

Caroline


Skriv et svar