TBR | Efterår 2017

Hej venner! Vi er jo allerede godt inde efteråret (hvor blev sommeren lige af?), så jeg tænkte, at det var tid til at fortælle jer lidt om, hvilke bøger, jeg har tænkt mig at læse det her efterår. Mens jeg er vild med at læse romantiske contemporary bøger i solen, når det er sommer, foretrækker jeg at gemme mig under dynen med en kop te og en dyster fantasybog i efteråret. I det hele taget er jeg bare mere til lidt mørkere bøger på denne tid af året. Så her er nogle af de bøger, jeg har tænkt mig at læse de kommende måneder!

Ravnenes Hvisken 2 af Malene Sølvsten

Jeg læste tidligere på året den første bog i Ravnenes Hvisken-serien, og jeg var, ligesom så mange andre, vilde med den. Den er en super blanding af mytologi, krimi, fantasy og kærlighed. Den endte dog virkelig med lidt af en cliffhanger, så jeg er rigtig spændt på at læse bog nr. 2 og se, hvad der sker!

***

Under Ensomme Stjerner af Kate Ling

Johanna og jeg modtog forleden dag et anmeldereksemplar af fantasyromanen Under Ensomme Stjerner, som vil blive udgivet her i starten af oktober. Historien foregår på et rumskib langt ude i det mørke rum. Universet lyder utrolig fascinerende, og jeg glæder mig helt vildt til at læse den!

***

Rød Dronning af Victoria Aveyard

Jeg har hørt utrolig meget om denne bog, især på booktube, så jeg har efterhånden fået rimelig høje forventninger. Derfor er jeg utrolig spændt på om den rent faktisk kan leve op til dem. Men det tror jeg nu, den vil. Den lyder virkelig interessant og som helt perfekt læsestof til en kold efterårsdag.

***

Tusinde Etager af Katharine McGee

Da jeg første gang hørte om denne bog, blev jeg med samme helt betaget. Tusinde Etager foregår på Manhattan i år 2118, og følger forskellige unge, der alle bor i samme tårnhøje skyscraper. Hele ideen med bogen lyder bare så utrolig interessant, og jeg kan simpelthen ikke vente med at gå i gang.

***

Bogtyven af Markus Zusak

Jeg har også hørt virkelig mange gode ting om denne roman. Bogtyven er en historisk roman, der foregår under 2. verdenskrig, og den skulle eftersigende være en lifechanging bog, som man bare MÅ læse. Derfor er jeg jo vildt spændt på at læse den, og se, hvad der gør netop denne roman så fantastisk. Jeg må indrømme, at mine forventninger efterhånden er urimeligt høje.

***

Blodig Genvej af Julie Hastrup

Jeg læste sidste efterår bog nr. 1, 2 og 4 i Rebekka Holm-serien, så jeg tænkte at det måske var på tide at læse nr. 3, som jeg ved et uheld kom til at springe over. Jeg er som sagt vild med at læse lidt dystre bøger, når det er efterår, og det gælder jo også krimier. Nu er jeg ikke ekspert i krimier, men jeg synes, at de 3 andre bøger i Rebekka Holm-serien, som jeg allerede har læst, alle var utrolig godt velskrevet og havde gode plot. Så nu glæder jeg mig bare til endnu engang at synke ind i Rebekka Holm-universet.

***

Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn af Ransom Riggs

Endnu en bog, som jeg simpelthen har hørt så meget om. Den skulle eftersigende være utrolig unik og måske endda lidt uhyggelig. Jeg er under alle omstændigheder utrolig utålmodig efter at gå i gang med læse og danne mine egne meninger om denne meget omtalte roman.

***

13 Reasons Why af Jay Asher

Hvis folk ikke allerede havde hørt om 13 reasons why, så har de i hvert fald nu, hvor den helt vildt populære filmatisering er udkommet. Jeg er efterhånden den eneste i min vennekreds, der IKKE har set serien. Jeg har bare sådan en regel, med at jeg altid vil læse en bog før den filmatiseringen. Derfor har jeg endnu ikke set serien, men jeg har dog købt bogen, som jeg allerede før serien udkom overvejede at læse.

***

Glimt af Håb af Ruta Sepetys

Jeg købte Glimt af Håb, da jeg denne sommer var i Oxford. Jeg købte den uden egentlig at vide noget om den på forhånd, Det eneste jeg ved er, at det er en historisk roman, der handler om en pige, der sammen med hendes familie bliver sendt til en af Stalins arbejdslejre i det iskolde Sibirien. Jeg glæder mig meget til at læse den, især da det er et emne, jeg ikke rigtig ved noget om i forvejen.

 

Det var så de bøger, som jeg regner med at læse dette efterår? Hvilke bøger er på din TBR-liste for tiden?

 

xoxo,

Caroline

 

 


Skriv et svar