The Hate U Give | Angie Thomas

Titel: The Hate U Give 

Forfatter: Angie Thomas

Forlag: Walker Books

Udgivelsesår: 2017

Antal sider: 438

Orig. sprog: Engelsk

Genre: Ungdomsroman

Emner: Raceuligheder, fordomme, teenagekærlighed, rapmusik

***

The Hate U Give handler om den 16-årige, afroamerikanske Starr, som hele sit liv har boet i “ghetto-området” Garden Heights, der er kendt for dets pushere, gangstere og skyderier. På vej hjem fra en fest, bliver Starr og hendes ven Khalil stoppet af politiet uden nogen rigtig grund. Ubevæbnet bliver Khalil skudt og dræbt af en hvid politimand.

Tør Starr at stå op for sin bedste ven, selvom det kan koste hende livet? Eller vil hun hellere leve videre og tie?

***

Johanna: Jeg må indrømme, at The Hate U Give overgik alle mine forventninger! Det er ikke kun en bog om raceuligheder i USA, men også om at skulle træffe et svært valg. Den historie, der fortælles er så uretfærdig, og det værste er, at den sagtens kunne være sand. Men udover de mere alvorlige emner i bogen, er der også plads til humor og en masse slang. Angie Thomas beskriver de tanker, Starr har, så omhyggeligt, og hun giver et meget klart billede af, hvordan Starrs liv ændrer sig brat efter den aften med Khalil, og hvordan hun kæmper med at holde Garden Heights og Williamsons (hendes skole, hvor der er flest hvide elever) hver for sig.
The Hate U Give er en fantastisk roman, som bliver hos en længe og giver masser af stof til eftertanke.
Jeg giver The Hate U Give 5 ud af 5 æselører.

Caroline: Alle burde læse The Hate U Give. Ikke kun på grund af det faktum, at det er en utrolig velskrevet og spændende coming-of-age-roman, men især fordi budskabet er så vigtigt og relevant. The Hate U Give er ikke bare endnu en YA-bog, det er også et opråb til samfundet om, at der er noget grueligt galt. Angie Thomas beskriver skræmmende realistisk de raceproblemer, der stadig finder sted i USA og er stadig lige så relevant i dag som for 50 år siden. Samtidig er romanen skrevet i førsteperson med masser af slang, hvilket gør historien endnu mere real. Jeg vil gå så langt som at sige, at det her er en af nutidens vigtigste ungdomsromaner, en fortælling om, hvordan man bliver nødt til at stå op mod samfundet og kæmpe.
The Hate U Give får 5 ud af 5 æselører

 

xoxo,

Caroline & Johanna


Skriv et svar