Top 5 | Historiske Tv-serier

Hej igen!

På denne tid af året, når det er koldt og gråt udenfor, synes jeg, at det er enormt hyggeligt, at sidde og se tv-serier indenfor i varmen. Og selvom jeg selvfølgelig nyder at se typiske teenageserier som Gossip Girl og Pretty Little Liars, så elsker jeg altså at se en god, historisk serie. Her er nogle af mine yndlings, som jeg synes, at I burde tjekke ud!

 

5. Doctor Thorne
Miniserien Doctor Thorne er skrevet af Julian Fellowes, som også står bag bl.a. successerien Downton Abbey. Det er som sagt en miniserie, så den består desværre kun af 4 afsnit, men det er til gengæld fire utrolig gode afsnit. Doctor Thorne handler om den fattige og forældreløse pige Mary, der forelsker sig i Frank, som kommer fra den fine familie Gresham.

 

4. Store Forretninger
Amerikaneren Harry Selfridge tager til England i 1908 og åbner stormagasinet Selfridges i hjertet af London. Store Forretninger handler om Harrys kamp for success og de mange intrigere, der foregår i et sådan stormagasin.

 

3. The Crown
Denne ekstraordinære serie handler om den engelske dronning Elisabeth i hendes unge år som regent.  Der er indtil videre 2 sæsoner af The Crown. Sæson 2 er for nyligt kommet på Netflix, så jeg mangler stadig at se den, men jeg kan ikke vente med at gå i gang!

 

2. Stormagasinet
Stormagasinet handler om den unge landsbypige Denise Lovett, der i slutningen af 1800-tallet flytter til byen for at arbejde i Englands første stormagasin. Her prøver Denise så at navigere rundt mellem de mange intriger og magtspil.

 

1. Downton Abbey
Denne serie er seriøst min all-time yndlingsserie! Jeg har set alle 6 sæsoner mindst 3 gange og kommer helt sikkert til at gense dem endnu en gang. Downton Abbey foregår i begyndelsen af 1900-tallet og handler om det engelske slot Downton og dets beboere, både den fornemme familie Crawley, der ejer slottet, men også deres tjenestefolk.

xoxo,

Caroline


Skriv et svar