Under Ensomme Stjerner | Kate Ling

Titel: Under Ensomme Stjerner

Orig. titel: The Loneliness of Distant Beings

Forfatter: Kate Ling

Forlag: Gads Forlag

Udgivelsesår: 2017

Antal sider: 308

Orig. sprog: Engelsk

Genre: Romantisk science fiction

Emner: Kærlighed, rummet, relationer mellem mennesker

***

Vi har fået tilsendt denne bog af Gads Forlag. Bogen udkommer i dag mandag d. 2/10,  og har du lyst til at vide noget om den bog, der har potentiale til at blive den næste Twilight, så læs med!

***

Under Ensomme Stjerner handler om 16-årige Seren Hemple, der er født og lever på rumskibet Ventura. Rumskibet er sendt ud på en 360 års lang rumekspedition til en anden planet. Ligesom alle andre på skibet ved Seren, at det også er der, hun kommer til at dø. Hendes eneste formål er at fortsætte generationen, så hendes efterkommere engang kan komme tilbage til Jorden og fortælle om deres nye viden.

Seren er underlagt kontrol af alt -sit tøj, sin uddannelse og selv sin livspartner. Men alt ændrer sig den dag, Seren møder den charmerende fyr, Dom. Seren forelsker sig hovedkulds i Dom på trods af, at hun dermed sætter sig op mod systemet og risikerer at komme i store problemer. Seren og Dom må flygte, men hvor kan de flygte hen, når de befinder sig midt ude i rummet?

***

Johanna: Under Ensomme Stjerner var uden tvivl en rigtig god bog! Den mindede mig lidt om Divergent på nogle punkter. Jeg kunne godt lide den måde, Seren møder og forelsker sig i Dom på. Modsætningerne mellem Seren og Dom er også ret sjove. Seren er ligeglad med, hvad andre tænker, og hun siger sin mening, selvom det kan bringe hende i problemer. Og så ser hun altid negativt på en situation, hvorimod Dom er relativ positiv og tænker sig om, før han siger noget, der kunne give problemer.
Handlingen var aldrig langtrukken, hvilket var en god ting, men nogle gange syntes jeg, det gik lidt for hurtigt. Jeg savnede en lidt mere detaljeret beskrivelse af personerne. Kate Ling skriver på en ret speciel måde, som jeg ellers synes er ret fedt. Når det så er sagt, kan jeg helt ærligt sige, at jeg glæder mig så meget til, at de to andre bøger i trilogien udkommer!

Caroline: Jeg kunne virkelig godt lide Under Ensomme Stjerner. Hele ideen med et rumskib sendt ud på en flere 100 år lang ekspedition er virkelig cool. Hele bogens univers er bare virkelig interessant og anderledes.  Plottet er desuden rigtig godt skruet sammen og handlingen er utrolig spændende. Og så er Dom jo ret dejlig, hvilket selvfølgelig er et ekstra plus. Jeg kan især godt lide, hvordan der hele tiden skete noget. Historien er efter min mening på ingen måder langtrukken.
Jeg må dog indrømme, at jeg havde lidt blandede følelser for Kate Lings skrivestil. Jeg kan ikke rigtig finde ud af om jeg er vild med den eller ikke rigtig bryder mig om den. Den er under alle omstændigheder ret speciel, hvilket egentlig er ret fedt. Jeg synes så også, at nogle af karaktererne måske ikke var beskrevet så præcise. På trods af det, var det stadig en stor fornøjelse at læse Under Ensomme Stjerner og jeg glæder mig allerede til at læse fortsættelsen.

Vi giver Under Ensomme Stjerner 4,5 ud af 5 æselører.

(OBS: Under Ensomme Stjerner er første roman i en trilogi. Nr. 2 og 3 udkommer i 2018).


xoxo,

Caroline & Johanna


1 thought on “Under Ensomme Stjerner | Kate Ling

Skriv et svar