Victoria & Abdul | Filmanmeldelse

Victoria & Abdul foregår i slutningen 1800-tallet, og følger den 81-årige engelske dronning Victoria, der efter mange år som regent er blevet ensom og træt. Abdul Karim er en indisk kontorassistent, der bliver sendt til England til Dronningens jubilæum for at overrække hende en sjældent indisk mønt, en mohur. Til alles overraskelse udvikler Dronning Victoria og den noget yngre Abdul langsomt et, i de fleste øjnes uhørt, men solidt venskab. Filmen er er baseret på virkelige hændelser.

***

Dronning Victoria spilles af Judi Dench, som efter min mening aldrig kan gøre noget galt, og denne film var ingen undtagelse. Skuespillet var yderst fortræffeligt, hvilket egentlig gjaldt alle skuespillerne. De var alle meget overbevisende, og passede perfekt til deres roller.
Filmen var underholdende, og jeg skraldgrinede flere gange. Det var engelsk humor, når den er bedst. Filmen var også befriende selvironisk. Og jeg er personligt helt vild med historiske film, så en historisk komedie som Victoria & Abdul er helt perfekt til mig.
Historien var virkelig rørende og charmerende, med nogle budskaber, selvom den måske til tider blev en lille smule overfladisk.
Jeg giver derfor Victoria & Abdul 4 ud af 5 filmruller!

 

xoxo,

Caroline


Skriv et svar